Kirkeminister Birthe Rønn Hornbech (V) mener, at der i høj grad er fare for, at nationale, historisk betingede religiøse symboler som eksempelvis korset i Dannebrog kan komme under pres af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Det er naivt at tro andet, fastslår hun over for Kristeligt Dagblad.

Udtalelserne falder som en kommentar til 37 juraprofessorer fra europæiske lande, som erklærer, at menneskerettighedsdomstolens såkaldte korsdom betyder, at man fremover kan gå efter alle religiøse symboler, blandt andet Dannebrog og andre flag, der som det danske indeholder religiøse symboler.

Dermed ser Birthe Rønn Hornbech langt mere alvorligt på de mulige følgevirkninger af korsdommen end sin regeringskollega, justitsminister Lene Espersen (K), der i sidste uge kaldte det "helt hen i vejret" at frygte, at den skulle kunne få konsekvenser for andre religiøse symboler.

- Menneskerettighedsdomstolen bliver politisk, og den har valgt side imod kristendommen og religion. Den undertrykker religionsfriheden fremfor at beskytte den, og det kan gå ud over alle frihedsrettigheder, siger kirkeministeren til Kristeligt Dagblad og tilføjer, at domstolen af samme grund er "på vej til at ophæve sig selv".

Den nye formand for Institut for Menneskerettigheder, biskop Kjeld Holm, er også villig til at blæse på en dom, der ville forbyde Dannebrog på grund af korset.

- Men jeg håber og tror på, at Menneskerettighedsdomstolen kan skelne mellem et krucifiks i en skoleklasse, der vel kan siges at være en bevidst påvirkning, og så et symbol med historisk vægt, siger han.     Citat slut.

/ritzau/     Besøg evt.  www.Siad.dk